Skip to main content

De Linie ICT logo

Favicons op je website - klein maar fijn

favicon browsertabbladEen favicon plaatsen op je website, misschien heb je hier nog niet aan gedacht? Het zal je wellicht al wel opgevallen zijn bij andere websites en het is van meerwaarde voor je website.

Een favicon is een afbeelding van jouw logo, of speciaal daarvoor gemaakte afbeelding, in je favorieten en op je tabblad. Het heeft daarom een voordeel omdat een bezoeker die jouw website in de favorieten heeft toegevoegd jouw website er makkelijker tussen ziet staan wanneer je een herkenbare favicon ingesteld hebt.

Wij hebben voor ons eigen favicon niet ons logo gebruikt maar alleen de letters omdat anders het niet meer herkenbaar / leesbaar is.

Was een favicon vroeger slechts een kleine afbeelding van 16x16 pixels, tegenwoordig is het meer dan dat. Een goed ingestelde favicon zorgt er ook voor dat jouw website er uitspringt als hij bijvoorbeeld op een mobiel of tablet op de homescreen wordt geplaatst.

favicon android homescreenfavicon windows metro

Als een bezoeker meerdere tabbladen in de browser heeft open staan, valt jouw website meer op met een herkenbaar icoontje op het tabblad. Dit zorgt dus ook voor meer herkenning van jouw website! Daarnaast kan de terugkerende klant – die we vaker moeten koesteren want ze kopen immers al bij jou, jouw website goed herkennen en terugvinden.

Wij kunnen een favicon uiteraard voor je regelen. Het enige wat we hiervoor nodig hebben is jouw logo in een goede kwaliteit of een andere afbeelding die je als favicon wilt gaan gebruiken. Wij zorgen er ook voor dat dit op meerdere apparaten werkt (pc, mobiel of tablet), zodat dit een éénduidige uitstraling krijgt. Het maakt daarbij niet uit in welk CMS je website is gemaakt (Joomla!, WordPress, Drupal of gewoon HTML).

Wat als je geen favicon hebt?

Je laat een mogelijkheid liggen voor jouw herkenbaarheid. Er gebeurt verder niets…
Toch jammer.....een gemiste kans. Doe je het wel ? Dan kunnen jouw volgers/ klanten jouw makkelijker vinden en dat is sowieso belangrijk!

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op, we vertellen het je graag.