Skip to main content

De Linie ICT logo

Joomla! & WordPress websites upgraden

Het zal velen niet ontgaan zijn maar sind 17 augustus 2023 zal de support voor Joomla! 3 stoppen. Het is dus zaak om uw website op korte termijn te updaten naar de meest recente Joomla! 4 versie.

Het upgraden van versie 3 naar 4 is in theorie een klus van enkele klikken maar in de praktijk komt er vaak meer bij kijken. Zo heeft u te maken met verouderde templates die moeten worden aangepast of worden vervangen door een meer recente template die ook meteen responsive is.

Denk ook aan de extensies die u gebruikt, hiervan moet worden gecontroleerd of ze nog werken in Joomla! 4 en of er nieuwe versies van beschikbaar zijn voordat u de upgrade doet.

Wanneer u nog een Joomla! versie draait die 1.5 of zelfs 1.0 is dan is het volledig opnieuw opzetten van de site vaak de beste optie. De verschillen zijn inmiddels zo groot dan er sprake is van een upgrade in plaats van een eenvoudige update.

Wanneer u uw Joomla! website moet upgraden van een oudere versie naar de meest recente versie van Joomla! en u bent niet zeker of dit wel gaat lukken? Neem dan contact op met een Joomla! Specialist en bespreek wat voor u de beste oplossing is.

Neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden voor uw Joomla! Upgrade.