De Linie ICT logo

Blog

In onze blog schrijven wij artikelen die leuk, nuttig of interessant kunnen zijn voor onze bezoekers en klanten. Weet je zelf een leuk onderwerp waar we over kunnen schrijven dan staan we er zeker voor open. Stuur je vraag of suggestie even naar ons toe zodat we hier op kunnen reageren.

Waarom is het doorsturen van e-mail naar een ander domein een slecht idee?

Wat verstaan we onder het doorsturen van e-mail ?

forward an e-mailHet is voor veel mensen niet iets waar je automatisch bij stilstaat als je geen kwade bedoelingen hebt en er van uitgaat dat anderen dat ook niet hebben. We hebben het dan over het doorsturen van e-mails van bijvoorbeeld "handigemail@email-instellen.nl" naar een ander mailaccount op een ander domein (bijvoorbeeld "al-mijn-email@hotmail.com" of iets anders leuks. Maar het zal niemand ontgaan dat er zo nu en dan één of meerdere spam mailtjes in je mailbox verschijnen.

Lees verder

Afbeeldingen optimaliseren voor je website of webshop

de beste afmetingen voor website afbeeldingen"De afmeting is niet van belang"

Dit gaat niet op voor de afmetingen, en bestandsgrootte, van afbeeldingen die worden gebruikt in je website en je webshop. Hierbij is het zeer zeker wel van belang. Het zorgt uiteindelijk ook indirect voor een beter positie in Google, maar belangrijker nog, voor een betere klantervaring. Doordat je afbeeldingen optimaliseert is je pagina sneller geladen en hoeven bezoekers minder lang te wachten tot de pagina volledig zichtbaar is.

Lees verder

Welk Topleveldomein is de beste?

Top Level Domeinen kiezenWat is eigenlijk een topleveldomein (TLD)?

Een topleveldomein is het laatste stukje wat je ziet bij een domeinnaam (.NL .COM .SHOP etc). Er zijn vele honderden topleveldomeinen met de meest bekende het .com TLD. Recent zijn er heel veel nieuwe TLD's bijgekomen welke vooral trendy zijn en bedoeld voor specifieke doeleinden. Je kunt dan denken aan TLD's van merken zoals .amazon en .toyota. Ook TLD's als .hotel, .shop .travel geven al aan waar de site voor is en worden soms voor hele grote bedragen gekocht en verhandeld.

Lees verder

Uitfasering PHP 5.6 - updaten noodzakelijk

new php logoWat is PHP?

PHP is een scripttaal op de webserver waarmee uw website is gebouwd. De ondersteuning van versie 5.6 van deze taal is vanaf 31 december 2018 beëindigd. Veel van onze klanten maken reeds gebruik van een recente versie van PHP (7.3) echter nog niet iedereen.

Lees verder

Waarom is een favicon van meerwaarde voor je website?

favicon browsertabbladEen favicon plaatsen op je website, misschien heb je hier nog niet aan gedacht? Het zal je wellicht al wel opgevallen zijn bij andere websites en het is van meerwaarde voor je website.

Een favicon is een afbeelding van jouw logo, of speciaal daarvoor gemaakte afbeelding, in je favorieten en op je tabblad. Het heeft daarom een voordeel omdat een bezoeker die jouw website in de favorieten heeft toegevoegd jouw website er makkelijker tussen ziet staan wanneer je een herkenbare favicon ingesteld hebt.

Wij hebben voor ons eigen favicon niet ons logo gebruikt maar alleen de letters omdat anders het niet meer herkenbaar / leesbaar is.

Lees verder

Diensten Mimar Hosting overgenomen door De Linie ICT

Mimar HostingMet ingang van 1 april 2018 hebben wij alle diensten van Mimar Hosting overgenomen.
Marco Aarden en Miquel Bogers zijn na bijna 18 jaar en in goed overleg gestopt.
Er is persoonlijke mail gestuurd naar alle bestaande klanten en deze boodschap staat ook op hun website te lezen.

Na de overname verandert er voor u helemaal niets aan uw voorwaarden, maar misschien is uw eigen situatie wel veranderd ?
Wij kunnen samen met u bepalen of uw afgenomen dienst nog aansluit bij uw wensen.
Wellicht wilt u bepaalde facturen wijzigen naar een verzamelfactuur? 

Neem dan even contact met ons op.....wij maken graag kennis met u!

 

Een SSL certificaat op je website of niet?

ssl certificaatEr is maar 1 antwoord en dat is ja... altijd ! Een SSL certificaat is inmiddels een onmisbaar onderdeel van je website.

Je hoort nog zo nu en dan wel een provider roepen dat dit alleen voor betalingen of contactformulieren nodig is maar dat is inmiddels al lang achterhaald. In de nieuwere webbrowsers zie je ook steeds vaker een waarschuwing verschijnen in de adresbalk met teksten als "Niet beveiligd". Wanneer je bezoekers deze melding zien dan kan dit er toe leiden dat ze de site verlaten en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Lees verder

Logo optimalisatie voor op uw website (SEO)

logo optimalisatie voor seoSEO (Zoekmachine Optimalisatie) is een onderwerp waarover al boekenvol zijn geschreven. In dit artikel richt ik me dan ook maar op 1 aspect en dat is een stukje optimalisatie van het logo op uw website. Iedere website heeft een logo maar niet iedereen maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden die je hebt als het gaat om de logo afbeelding maar ook de andere afbeeldingen op je website.

Lees verder

Denk groot: Denk Microdata

Microdata in Joomla

Rich snippets, microdata, microformats, RDFa

Het zijn weer een aantal prachtige termen maar wat wordt er nu mee bedoeld en niet onbelangrijk, moeten we er iets mee doen en waarom?
Gelukkig streven al deze termen een gezamelijk doen na : duidelijkheid.

Lees verder

Nieuw in Joomla! ® versie 3.1 : Tags !

tags in joomla versie 3.1

Veel gebruikers van Joomla! ® zaten er al met smart op te wachten: Tags.
Maar net zoveel gebruikers zullen zeggen: wat is dat en wat moet ik er mee ?

Het probleem

Wie kent niet het dilemma dat je vaak tegen komt als je een artikel in een categorie moet plaatsen en hij past in meerdere categorieën? Je moest dan een keuze maken, maar vanaf nu niet meer!

Lees verder

Website laten maken duur?

Duur is een website die niet rendabel is en dus minder oplevert dan hij heeft gekost. Om tot een prijs van een website te komen zijn er veel variabelen die deel uitmaken van de uiteindelijke prijs.

Lees verder