Skip to main content

De Linie ICT logo

Uitfasering PHP 5.6

new php logoWat is PHP?

PHP is een scripttaal op de webserver waarmee uw website is gebouwd. De ondersteuning van versie 5.6 van deze taal is vanaf 31 december 2018 beëindigd. Veel van onze klanten maken reeds gebruik van een recente versie van PHP (7.3) echter nog niet iedereen.

Waarom stoppen met PHP 5.6?

Er zijn een aantal goede redenen om te stoppen met PHP 5.6:

  • Er is geen ondersteuning meer voor
  • Nieuw ontdekte kwetsbaarheden zullen niet worden gerepareerd en uw site is dan erg vatbaar voor hackers
  • PHP 7 is veel sneller dan versie 5 dus uw site wordt sneller
  • Wij moeten ook denken aan de veiligheid van andere gebruikers op onze webservers en kunnen wij de uitfasering niet langer uitstellen.

Wat houd dit in voor u?

Het betekend dat op het moment dat de huidige webserver aan vervanging toe is er op de nieuwe server geen PHP 5.6 meer aanwezig zal zijn en uw website niet meer zal werken.
Ook bestaat de kans dat bij het ontdekken van beveiligingslekken in PHP 5.6 er vroegtijdig zal worden besloten om deze versie uit te zetten op de webserver, om zo andere klanten niet in gevaar te brengen om bijvoorbeeld gehackt te worden.

Hoe lang is PHP 5.6 nog beschikbaar?

Het is helaas moeilijk in te schatten omdat ook wij afhankelijk zijn van meerdere partijen. Daarnaast weten wij niet of er zich onverwacht kwetsbaarheden voordoen welke de looptijd hiervan kunnen verkorten.

Wat zijn de voordelen van PHP 7?

Het grootste voordeel van een recente versie van PHP is dat het een ondersteunde versie is waarvoor indien nodig ook veiligheidsupdates komen. Daarnaast worden er in iedere nieuwe PHP versie weer verschillende features toegevoegd en verbeteringen aangebracht. Ook de zekerheid dat uw website blijft werken is van groot belang.

Hoe stapt u over naar PHP 7?

Voordat uw website op PHP 7 kan draaien is het van belang dat deze technisch gereed is voor deze aanpassing. Neem hiervoor contact op met uw websitebouwer om dit te controleren of vraag het ons, wij helpen u graag!