Skip to main content

De Linie ICT logo

Nieuw in Joomla! versie 3.1 : Tags !

tags in joomla versie 3.1

Veel gebruikers van Joomla! ® zaten er al met smart op te wachten: Tags.
Maar net zoveel gebruikers zullen zeggen: wat is dat en wat moet ik er mee ?

Het probleem

Wie kent niet het dilemma dat je vaak tegen komt als je een artikel in een categorie moet plaatsen en hij past in meerdere categorieën? Je moest dan een keuze maken, maar vanaf nu niet meer!

De oplossing: gebruik tags

Het is vanaf nu mogelijk om zogenaamde "Tags" aan te maken, compleet met omschrijvingen, bijpassende afbeeldingen etc. net zoals je normaliter deed bij een categorie. Het verschil is echter dan je nu aan een artikel meerdere tags kunt hangen. Je kunt de Tags ook nesten dus de mogelijkheden zijn echt eindeloos. Hierdoor ben je niet meer beperkt in het organiseren van je artikelen in categorieën.

In de praktijk : Hoe ga je nu die Tags toepassen op je website ?

Een van de mogelijkheden is om een bepaalde Tag aan een menu te koppelen. Op deze manier kan je een artikel terug laten komen in meerdere menu's. Superhandig !

Tijdens de Joomladagen dit jaar heeft Eric Tiggeler een leuke presentatie gegeven over deze nieuwe functionaliteit. Je kunt de slides van deze presentatie bekijken op de site : joomla.erictiggeler.nl/index.php/werken-met-joomla/116-werken-met-tags-in-joomla-3